lördag 9 februari 2013

Köpa ett bra larm


Det sker en ständig utveckling av larm och det kommer allt mer avancerade funktioner. Vad du behöver går att diskutera med en larm och säkerhetsleverantör. Det kan variera väldigt mellan olika hushåll vad som behövs och det kan vara värdefullt att höra med grannar innan du bestämmer dig att köpa något för att se vad de har för lösningar och vad de betalar och så vidare.

Larm kan skilja väldigt i pris och genom att jämföra olika leverantörer så kan du hitta ett så billigt hemlarm som möjligt. Dock är det inte alltid det billigaste som är det bästa alternativet. Det är lätt att man tänker med plånbokens bästa och missar vad man faktiskt betalar för. Ett hemlarm kan ha extremt olika kvalité. Det finns enkla larm som, med trådlös uppriggning skickar iväg en larmsignal när den har upptäckt rörelse och så finns det mer avancerade och sofistikerade larm som kan ringa upp flera nummer och som kan låsa dörrar och spruta ut rök för att försvåra för rånaren.

Att tända några lampor i din villa när du reser bort är tyvärr ett väldigt svagt skydd mot inbrottstjuvar. Tjuvarna skuggar gärna området innan de begår själva rånet för att kunna se vilka som är bortresta. Om du då har två lampor som lyser dygnet runt så kommer tjuvarna inte att gå på att du är hemma. Däremot går det att sätta på en timer på lamporna men det är fortfarande inget skydd att rekommendera eller lita på.

Det kommer aldrig gå att försäkra sig om att ens villa är inbrottssäker men det finns många sätt att försvåra för rånare och förhoppningsvis få dem att tänka om innan de rånar ditt hus. Mer tips om inbrottsalarm finns hos att läsa på hemsidan Sector Alarm.

Förutom det klassiska ”lämna lampan tänd”-knepet som vi har konstaterat, inte fungerar allt för bra så finns det många andra knep du kan ta till. Fönster är ofta en svag punkt i ditt hus därför är de viktiga att skydda. Det finns enkla barnlås som gör att fönstret bara går att öppna med två händer och endast från in sidan.

Det kan krångla till det för tjuven som gärna inte krossar ett fönster och gör onödiga oväsen i risk om att bli upptäckt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar